08:00 – 08:10
Välkomna!
Vävenscenen
Black Box

Moderator Maria Olofsson hälsar välkommen och inleder Young Startup Day 2017.

08:10 – 08:40
Inspirationsföreläsning med Emilia och Erik J Lindmark, EoE Glasses

Erik och Emilia har båda en bakgrund som UF-företagare. År 2010 grundade de EoE Glasses och flyttade in på BIC Factory. EoE Glasses designar glasögon med inspiration från Norrland och är Nordens första ekologiska glasögonvarumärke. Deras glasögon säljs idag i över 500 butiker runt om i Europa, både hos utvalda optiker och i modebutiker. Sedan företagsstart har Erik och Emilia vunnit flera priser och fått många utmärkelser, senast 2015 var de nominerade till Guldknappen accessoar av Damernas Värld. Som talare under Young Startup Day kommer de att berätta om sin företagarresa.

08:40 – 08:55
Intervju med Niclas Lundell, Personalkollen

Niclas Lundell är vd och grundare av bolaget Personalkollen sedan 2011. Personalkollen är ett webbaserat personal- och lönesystem som samlar tidrapportering, schema, lönesystem och ekonomi i ett och samma system. Förra året hyllades Personalkollen som ett av regionens snabbast växande företag av landshövdingen Margareta Andersson och Almi Nord. I en intervju under Young Startup Day kommer Niclas berätta om motgångar som kan leda till lärdomar, som sedan bidrar till framgångar.

08:55 – 09:25
Fika och mingel

Fika och mingel i lokal ”Fika” som ligger utanför Vävenscenen.

09:25 – 09:45
Pitchmoment

Vi avslöjar vilka som är nominerade till priset Årets Unga Företagare på Umeågalan 2017. De nominerade företagen pitchar sina affärsidéer på scenen.

09:45 – 10:15
Inspirationsföreläsning med Martin Wiklund, Sportswik

Den tidigare elitfotbollsspelaren Martin Wiklund är grundare av sport-appen Sportswik, som han utvecklat sedan 2013. Med hjälp av Sportswik kan spelare, ledare och föräldrar agera sportjournalister och ladda upp videos, foton och text från matcher – direkt i appen. Sportswik har i dagsläget riskkapital i ryggen från såväl Bonnierägda TV4-gruppen som Umeåbaserade Fort Knox Förvaring. Innan Sportswik hann Martin bland annat med tio år inom IT-konsultkoncernen Cap Gemini och tre år som affärscoach hos inkubatorn Uminova Innovation i Umeå, där han var med och startade nyhetssajten Infotech Umeå som bevakar lokala tech-nyheter. Under Young Startup Day kommer Martin berätta om resan från sportsatsning till att bli en stjärna på tech-scenen.

10:15 – 10:20
Avrundning

 

10:20 –
Idé drop-in

Har du en affärsidé som du vill diskutera? Besök vår idé drop-in!